Foto: cottonbro, Pexels

V posledním roce se ukázalo, jak snadná a zároveň obtížná může být práce z domova. Jedním ze základních kamenů úspěchu a bezbolestné každodenní činnosti je vhodně vybraný pracovní stůl, kancelářská židle a stolní lampa. Jak si vybavit domácí pracovní koutek?

Nehrbte se na sedačce, pořiďte si kancelářskou židli

Na práci doma si většinou musíte vyhradit přesně dané místo – ťukání do notebooku na nízkém konferenčním stolku nebo v posteli většinou přináší bolavá záda a nedostatek soustředění. Dopřejte si pohodlí kancelářské židle a prostor opravdového pracovního stolu, s nimiž vám půjdou úkoly lépe od ruky. Na co se zaměřit při vybavování domácí kanceláře?

Kancelářská židle

U stolu nejspíše prosedíte i několik hodin denně, proto vybírejte kancelářskou židli s ergonomickým tvarem, polohovatelným opěradlem, nastavitelnou výškou a s dokonalou podpěrou celé délky páteře. Při sezení na židli by nohy v kolenou měly svírat pravý úhel a chodidla by se měla celou plochou dotýkat podlahy.

Psací stůl

Psací stůl by měl poskytovat dostatek místa pro počítač, klávesnici a myš, případně pro písemnosti nebo jiné pracovní pomůcky. Určitě by měl být výškově nastavitelný (při sezení se deska ideálně nachází ve výšce vašich loktů ohnutých v pravém úhlu). Pokud potřebujete mít po ruce i psací potřeby, knihy, dokumenty, kapesníčky, obrázky či jiné předměty, hodí se i policový nástavec nebo další úložné prostory. Myslete také na místo pod stolem pro občasné natažení nohou. Nad stůl si můžete pověsti nějaký stylový obraz na zeď, který dodá vašemu místu originální vzhled. Zkuste třeba mapu hvězdné oblohy na míru podle data nějaké pro vás významné události a získáte tak jedinečný doplněk do vašeho pracovního koutku.

Stolní lampa

Zapomeňte na slabě svítící lampičku se stínítkem – potřebujete pořádnou pracovní stolní lampu, která vám dodá spoustu světla a zvýší vaši produktivitu. Díky polohování a velké ploše osvitu uvidíte i nejmenší detaily, žárovka se studeným modrým světlem zase povzbuzuje mozek k činnosti.

Kam umístit domácí pracovní kout

Pokud nemáte k dispozici pracovnu, budete muset svůj pracovní koutek umístit nejspíš do obývacího pokoje, jídelny nebo ložnice. Vyberte takový prostor, kde se během dne pohybuje nejméně členů domácnosti, zajistíte si tak klid na práci. Pokud to lze, umístěte stůl k oknu, přirozené světlo a pohled ven může být velmi uklidňující.

Místo si předem změřte, ať máte jistotu, že se tam stůl i křeslo pohodlně vejdou. Na stole si pak udržujte organizovaný pořádek, a pokud vám zbyde místo, osvěžte koutek pokojovou rostlinou. Uklizené a příjemné prostředí napomáhá koncentraci a snadněji se pak vypořádáte s většími i menšími pracovními úkoly.

Zatím zde nejsou žádné reakce

Reagovat na článek

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Tipy

Proč jsou domácí infrasauny na míru od SaunaSystem tak oblíbené? Pořiďte si ji a pochopíte!

Rekonstrukci bytu v Praze zvládnete snadno s profesionály.

 

Kontakt

Media Advice, s. r. o.

V Zahrádkách 2028/6, 130 00 Praha 3

e-mail: [email protected]

Privacy Policy