Foto: Pixabay/LAZERKONG

Výlet na koloběžce – skvělá záležitost, jak spojit příjemné s užitečným. Je ideální pro všechny milovníky zábavy a zdravého pohybu na čerstvém vzduchu, hodí se jak pro jednotlivce, co si potřebují vyčistit hlavu, udělat něco pro své zdraví psychické i fyzické, ale je to i parádní týmová zábava. Ať už jste dva, tři nebo deset, děti i dospěláci, na kolobkách si užijete společných zážitků víc než na kole.

Na kolobce přeci jen není takový problém držet se pospolu, prohodit pár slov, počkat na opozdilce nebo zastavit a v klidu se pokochat nádherným výhledem. Abychom vám ušetřili čas, vybrali jsme pár „cyklo“ tras ideálních právě pro koloběžky – zvládne je opravdu, žádný kopcovitý terén, příjemný povrch, pěkně rovinka nebo přiměřený sešup z kopce. Je super, dát si trošku do těla, ale každý výlet má být především ZÁBAVA!

Ideální pro Pražáky a okolní – pohodička podél Vltavy z Braníku na Zbraslav

Pohodlná rovinatá trasa vedoucí převážně po samostatných asfaltových cyklostezkách, vhodná i pro rodiny s dětmi. Začíná u branického nádraží, odkud se za pár minut snadno dostanete na cyklostezku, po které pofrčíte pohodlně stále podél břehu Vltavy až na Zbraslav. Tady se můžete před Zbraslavským mostem zastavit v oblíbeném občerstvení U Posledního Kelta (nebo i v jiném z mnoha kiosků s dobrotami, v sezóně jich je kolem cyklostezky dostatek). Ze Zbraslavi se ještě můžete zajet podívat až na konec samostatné cyklostezky k přívozu ve Vraném (4 km) nebo se můžete vrátit do Braníku, a to buď stejnou cestou anebo zvolit návrat po druhém břehu Vltavy.

Střední Čechy – z Brandýsa do Kostelce pohodovou cyklostezkou podél Labe – vhodné i pro rodiny s menšími dětmi

Nenáročnou trasu podél Labe můžete pojmout buď jako pohodový rodinný výlet s možností koupání na nedalekých Proboštských jezerech a s návštěvou krásného renesančního brandýského zámku a zámecké zahrady. Trasu si ale můžete občas dát i jen tak, na lehké koloběžkové protažení – a to téměř celoročně, protože sníh v Polabské nížině často nebývá.

Střední Čechy – romantika v CHKO Kokořínsko nádherným údolím přes hrad Kokořín

Mírně náročnější modrá trasa, vede převážně po asfaltu nebo zpevněných, dobře značených cestách. V průběhu trasy jsou dvě silniční stoupání, která ale díky všudypřítomné krásné přírodě dobře utíkají. Čekají vás fantastické výhledy do středočeské kotliny a na Říp, projedete se romantickým lesním údolím obklopeným po obou stranách spoustou pískovcových skalních útvarů typických pro Kokořínsko a odpočinout si můžete buď prohlídkou středověkého hradu Kokořín, ale třeba také koupačkou v přírodním koupališti nebo v rybnících, kterých cestou směrem na Mělník potkáte nespočet.

Jižní Čechy – z Mikulova na skok do Rakouska

Jednoduchá trasa s krásnými výhledy na Pálavu a Mikulov nabízí především pěkné svezení po asfaltu. Nevynechejte návštěvu Mikulova. Prohlédnout si zde můžete historické centrum nebo navštivte některý z místních podniků. Doporučujeme zavítat do Café Bárta, které má terasu s úchvatným výhledem na Mikulov. V Březí se zajeďte občerstvit do Hospůdky na Kovárně, která se nachází přímo na nádraží. V létě zde můžete zavítat také na koupaliště, příznivci vojenské historie zase ocení místní bunkry.

Zámek, ZOO, i trocha adrenalinu – okruh přes Hlubokou se zastávkou u ferraty

Tato úchvatná trasa bohatá už tak na řadu atraktivních míst je zpestřená přívozem přes Vltavu. Svezení separátní Vltavskou cyklostezkou podél řeky je velmi příjemné, ale i stezka po silnici je bezproblémová s nízkou frekvencí provozu. Největší atrakcí je samozřejmě zámek a park v Hluboké nad Vltavou, ovšem příznivci lezení po zajištěných cestách jistě uvítají zastávku u ferraty. Ovšem POZOR – pokud se pro ferratu Hluboká rozhodnete, pečlivě zvažte, na kterou z cest se vydáte. Obě vyžadují zkušenost a dostatek fyzických sil. Pokud dáte přednost návštěvě ZOO Hluboká, není to žádná hanba. Hlady ani žízní zde určitě trpět nebudete, občerstvovacích možností je cestou dostatek.

Zatím zde nejsou žádné reakce

Reagovat na článek

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Tipy

Proč jsou domácí infrasauny na míru od SaunaSystem tak oblíbené? Pořiďte si ji a pochopíte!

Rekonstrukci bytu v Praze zvládnete snadno s profesionály.

 

Kontakt

Media Advice, s. r. o.

V Zahrádkách 2028/6, 130 00 Praha 3

e-mail: [email protected]

Privacy Policy