Třetí vydání velmi úspěšné publikace detailně provede rodiče obdobím těhotenství, porodu a péčí o dítě a jeho výchovou do tří až čtyř let věku. Celobarevná, komplexní, odborně podložená příručka vycházející z českého prostředí se stane cenným pomocníkem všem, kdo pečují o malé dítě.

Unikátní ultrazvukové snímky přibližují tajemství života děťátka už před jeho narozením. Kniha se zabývá také problematikou pracovního vytížení a sexuálního života těhotné ženy, možnostmi sportování a cestování v těhotenství. Samostatná kapitola je věnována takzvanému porodu bez násilí.

Praktické návody pomohou při potížích s kojením, se zaváděním nemléčné stravy či se spánkem, stejně jako při péči o nemocné dítě. Nechybí očkovací kalendář, kalendář preventivních prohlídek ani zásady první pomoci.

O autorech:

MUDr. Martin Gregora, lékař, sochař a básník, promoval na lékařské fakultě Univerzity Karlovy v roce 1989. Je primářem dětského oddělení nemocnice ve Strakonicích a také autorem více než desítky populárně odborných knih pro rodiče, zabývajících se problematikou péče o dítě a výživy dětí. V letech 2010–2013 byl poslancem zdravotního výboru Parlamentu ČR a členem komise pro rodinu a rovné příležitosti. Martin Gregora patří ke klíčovým autorům nakladatelství Grada v oblasti populárně naučných pediatrických publikací. Jeho knihy z edice Rady pro rodiče, například Kniha o těhotenství a mateřství, Vývoj dítěte do jednoho roku nebo Vývoj batolete, platí u čtenářů za vyhledávanou značku kvality a jsou ceněny i odbornou veřejností. Je hrdým tatínkem syna Josefa a dcerky Lindy.

MUDr. Miloš Velemínský, Ph.D. promoval v roce 1994 na II. LF UK v Praze a poté začal pracovat na gynekologicko-porodnickém oddělení nemocnice v Jindřichově Hradci. Od roku 1996 až dosud působí na gynekologicko-porodnickém oddělení Nemocnice České Budějovice, od roku 2018 ve funkci primáře. Získal atestaci I. a II. stupně v oboru gynekologie a porodnictví a nástavbovou atestaci v oboru perinatologie a fetomaternální medicína. V roce 2009 mu byl udělen titul Ph.D. V současnosti se jeho odborný zájem soustředí především na perinatologii. Miloš Velemínský je vzácným typem autora, u něhož se snoubí odborná erudice s jazykovým citem a popularizačním nadáním. Kromě lékařské profese a pedagogické činností se věnuje hře na klavír a k hudbě vede i své syny Jakuba a Filipa.

Soutěžní otázka:

O kolikáté vydání knihy dnes můžete soutěžit?

a) 3.vydání
b) 1. vydání
c) 5. vydání

Vaše správné odpovědi nám zasílejte prosím na [email protected] do 22. 9. 2020. Tři výherci budou kontaktováni e-mailem.

Zatím zde nejsou žádné reakce

Reagovat na článek

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Tipy

Proč jsou domácí infrasauny na míru od SaunaSystem tak oblíbené? Pořiďte si ji a pochopíte!

Rekonstrukci bytu v Praze zvládnete snadno s profesionály.

 

Kontakt

Media Advice, s. r. o.

V Zahrádkách 2028/6, 130 00 Praha 3

e-mail: [email protected]

Privacy Policy