Foto: Budchlap.cz

Přemýšleli jste někdy nad tím, že si pořídíte nové kalhoty, ale nevěděli jste, jaké padnou vaší postavě? Nechcete strávit hodiny v obchodě a zkoušet si kalhoty, které budou nakonec vypadat divně a nesouměrně? Přinášíme vám návod, jak získat ty nejlepší kalhoty pro vaši postavu a nemuset chodit do kamenných prodejen.

Každý typ postavy má určité přednosti, proto je dobré ty pozitivní vyzvednout a ty nelichotivé potlačit. Každému typu postavy sluší logicky jiný střih. My vám nabízíme jednoduchého průvodce nejoblíbenějšími střihy kalhot a vy si sami vyberete, kterým dáte přednost. Mezi nejdůležitější body pro správný nákup jsou míry.

Měření postavy je klíčem ke správnému výběru

Ať už se rozhodnete pro džíny, baggy kalhoty nebo kapsáče, nejdříve se doma změřte. Budete nejenom vědět míry, ale hlavně se vám otevřou pomyslné dveře k pohodlnému nákupu přes internet. Doba totiž přeje internetovému nákupu a většina kamenných obchodů se přesouvá právě na online nabídku.

5 čísel pro dokonalé pánské kalhoty

Před měřením si připravte krejčovský metr, papír a tužku. Můžete zvolit dva druhy měření. Buď díky starým kalhotám nebo na holém těle. Pokud měříte na starých kalhotách nemusí být měření přesné a vám nemusí nové pánské kalhoty sedět. Na těle mějte zase na paměti, že je zapotřebí vždy 2-3 cm přidat, protože výrobce i obchod má vždy plus mínus pár cm rezervu.

Míra A šířka – krejčovský metr dejte tam, kde máte horní lem starých kalhot nebo tam kde máte pas. Pas měřte v polovině vzdálenosti mezi posledním žebrem a hranou kyčle. Nedívejte se na to, kde máte umístěný pupík, ten může být uložen u každého muže jinde. Důležité je, změřené číslo vynásobit dvěma.

Míra B délka – opět můžete měřit podle starých kalhot nebo díky pasu. Délku nohavice zjistíte tak, že dáte krejčovský metr k pasu a měříte ke kotníku (nebo až na zem, dle vašeho uvážení) nebo ke konci kalhot na vnější straně nohy.

Míra C šířka nohavice – obvod nejširší části stehna.

Foto: Budchlap.cz

Míra D vnitřní délka nohavice od klína – opět máte dvě možnosti, buď změřte vnitřní šev starých kalhot a nebo dejte krejčovský metr k vnitřní straně stehna do třísla a měřte až dolu k vnitřnímu kotníku nebo až na zem.

Míra E výška sedu – zde záleží na tom, jestli chcete kalhoty do pasu nebo s vyšším pasem.

Náš tip: pokud si nejste jistí, zeptejte se přítelkyně nebo manželky ať vás změří, můžete spojit příjemné s užitečným, fantazii se meze nekladou.

Co dělat po změření?

Změřili jste si všechny míry, které jsme vám popsali a nyní vás čeká další část a to, výběr kalhot. My vám nabízíme několik střihů, které jsou v letošní sezóně moderní a také několik klasik, které ve vašem šatníku zaujmou místo na několik desítek let.

Nestárnoucí klasika džíny – králové nejenom v pánském šatníku. Džíny se hodí na volnočasové aktivity, do města i na posezení s přáteli. Velmi oblíbené v kombinaci s džínami jsou trička s potiskem pro pohodlný styl nebo košile pro ležérní styl.

Moderní baggy kalhoty stylové kalhoty pro moderní muže, kteří se nebojí vystoupit z davu a mít svůj vlastní styl.

Foto: Budchlap.cz

Skinny kalhoty pro mladé – extrémně upnuté kalhoty, které odhalí vše. Není zde místo pro nedokonalosti. Velmi dobře si rozmyslete, zda si tento typ kalhot pořídíte.

Kapsáče nejenom pro rybáře – stále velmi oblíbený typ kalhot, který se hodí pro mladé i starší muže. Kapsáče jsou velmi praktické kalhoty, které se hodí na volnočasové aktivity, do lesa i do města.

Plátěné kalhoty pro gentlemany – vhodné na léto. Velmi příjemný materiál a střih, který dovolí i mnoho nedokonalostí. Kalhoty nejsou upnuté a jsou velmi vzdušné. Ideální na horké letní dny u vody i ve městě. Kombinace s košilí bude dokonalá.

Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv typ kalhot nebojte se je vyzkoušet. Třeba budete překvapený a zrovna tento styl a střih vám padne. Kalhoty můžete bez omezení vrátit, proto je nejlepším řešením objednat nebo zkusit více druhů a až poté se rozhodnout. V první řadě záleží na tom, jak se v kalhotách cítíte vy.

Zatím zde nejsou žádné reakce

Reagovat na článek

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Tipy

Proč jsou domácí infrasauny na míru od SaunaSystem tak oblíbené? Pořiďte si ji a pochopíte!

Rekonstrukci bytu v Praze zvládnete snadno s profesionály.

 

Kontakt

Media Advice, s. r. o.

V Zahrádkách 2028/6, 130 00 Praha 3

e-mail: [email protected]

Privacy Policy